pexels-rodolfo-clix-1036936.jpg

Caesar Hartgers O&O Portfolio

Strand zonsondergang

Over mij

Ik ben Caesar Hartgers ik doe een technasium op het Metis Montessori Lyceum Amsterdam. Daar heb ik 4 - 5 uur per week technasium.

Projecten op het Metis technasium

Op mijn school (Het metis montessori lyceum) doe je per periode 1 O&O project. Een project bestaat uit 6 fase's. De eerste fase heet problemen verkennen en formuleren. In deze fase doe je onderzoek naar het probleem en maak je daar een duidelijk overzicht van. Fase 2 heet: Ideeën verzinnen en formuleren. In deze fase doe je verder onderzoek naar mogelijke oplossingen èn bedenk je eisen waar de oplossing aan moet voldoen. Fase 3, concepten uitwerken en selecteren. In deze fase maak je schetsen van de oplossing en kies je de definitieve schets/oplossing. Fase 4, in deze fase maak je een prototype/maquette van je idee. Fase 5, in deze fase test je je prototypen op problemen en verbeter je die. Fase, 6 in de laatste fase presenteer je je oplossing.

metis 1.jpg

Projecten

WhatsApp Image.jpeg

Project: Biomimicry Arend Huis

1e periode 1e jaar

Dit is mijn eerste O&O project de opdracht van dit project was om een gebouw te maken dat een biomimicry functie heeft. Onze oplossing was om een gebouw te maken geïnspireerd door een arend. Dit gebouw heeft bijvoorbeeld een automatisch systeem dat de ramen schoon maakt, net als het derde ooglid van een arend.

O&O idee rijles afbeelding.jpg

Project Eureka cup

Periode 2 jaar 1

De opdrachtgever van deze periode was de Eureka cup. De eureka cup is een jaarlijkse technasium ideeën-wedstrijd met toffe prijzen, dit jaar moesten we het maak en verkoop proces van een voedselproduct verduurzamen. Ik en mijn groep bedachten een idee om het vervoer van het bedrijf Chocolatemakers te verduurzamen. Chocolatemakers is een klein chocolade bedrijf dat zich focust op het maken van duurzamen chocola, ze hadden echter een probleem. Ze konden geen duurzamen manier bedenken om jun chocolade naar de winkel de vervoeren. Hun fabriek staat in Amsterdam dicht bij een rijschool. Deze rijschool (Rijschool de trilling) geeft ook vrachtwagenrijlessen. Ons idee is dat er elk haf jaar een vrachtwagenestafette plaats vind, chocolatemakers brengt hun chocolade toch maar wee keer per jaar naar d winkels. In deze estafette verplaatst de rijschool met hun vrachtwagen de chocolade naar een afhaal punt want binnen 50 minuten te bereiken is. Vervolgens haalt een dichtbijgelegen rijschool de chocola weer op en brengt het verder. Dit gebeurt tot de chocola de winkel bereikt.

Ons O&O programma.png

Periode 3 jaar 1

Groep 8 treasure hunt

Voor de opdracht van periode 3 moest ik met een team van 4 mensen een spel ontwerpen voor de toekomstige eerste klas. Elke klas maakte een spel. Het spel bestond uit allemaal kleine puzzels. Elk team ontwerpt dus een deel van het spel. Elk mini spel heeft een schoolvak als thema. Ons thema was Engels. Het eerste wat we deden was de opdracht observeren en ideeën bedenken. In de opdracht stond dat de opdrachtgever graag gebruik van ICT in het spel zou willen zien. Daarom hebben we een raadselprogramma geschreven. Het programma stelt de speler raadsel die de speler aan de hand van hints verstopt in posters op moet lossen. 

Contact